Awesome statements #2

"Jag skäms över mina prestationer som sångare"

Jag själv, 28 augusti 2010

Krogrunda med Fredrik Reinfeldt

Det är en helt vanlig fredags kväll, jag sitter vid datorn och gör det jag brukar. Om ni inte vet vad det är jag brukar göra på en fredags kväll, så kan jag säga att det infattar en rad av svordomar och lite natriumkarbonat. Men i alla fall, så började telefon ringa och en rad av psykologisk prägling i mitt liv gav mig reflexen att telefonen och trycka på lurknappen. Jag svarade med min standar hälsnings fras ”Hej det är Anton, om det är Runnar så säger jag bara att jag fortfarande har kvar knappen till bomben” och i andra änden hör jag något som påminner om en ål. Japp, det var självaste statsministern Fredrik Reinfeldt. Han frågade mig om jag ville hänga med ut på en krogrunda men jag sa då ”Jag är bara sjutton än så länge, jag får inte gå på krogen”, men hans svar på detta var ”Äh, du är med statsministern, idag är allt möjligt”. Just också att han sa så gjorde mig lite lätt skrämd, så jag accepterade hans förslag. Jag la på luren och fortsatte så länge med det jag redan höll på, och tyckte jag såg något kika in genom fönstret. Kunde se tydligt vem det var, för fönster glaset blev alldeles immigt av beskådarens andetag.

 

Jag förberedde mig snabbt för kvällen och stack iväg. Eftersom jag är en sådan dålig berättare så ska vi hoppa fram i historien en liten bit, men inte allt för mycket.

 

Och Reinfeldt spydde upp sina kyckling fajitas! Eller det är vad jag fick höra efteråt, jag var ju för full för att minnas något. Det senaste minnet jag hade av den kvällen var stripp klubben och den där strippan med en väldigt oroväckande hals. Tydligen hade också Göran Persson följt efter oss hela kvällen, vilket stämmer nog. För jag har ett vagt minne av en tjock gestalt med andningsproblem. I alla fall kvällen var som sagt hel galen och jag säger det, gå aldrig på krogrunda med Reinfeldt han är vrickad!

 


Awesome Statements#1

"Jag glömmer alltid bort hur man gör ett hakkors"

Jakob Stéfansson 24 augusti 2010

Ljusets hastighet (förklaring)

Ljusets hastighet är en fascinerande sak, då det är absolut tråkig. Men vi få inte börja det här med att vara pessimistiska, utan kan börja med att hävda fakta som får det hela att verka riktigt häftigt. Ljuset hastighet är en riktigt, riktigt snabb hastighet (åtminstone jämfört med ljudets), det går fort att det inte ens hinner tänka på det. Och eftersom fler av läsarna kommer att tänka på det ett tag tar vi en liten paus.

 

 

Så nu börjar vi igen. Alltså eftersom ljuset är som fruktansvärt snabbt, använder forskare ljuset till att mäta avstånd (alla vet redan det här) i så kallat ljusår. Hur långt ljuset hinner värdas på år alltså för er som inte lyckades förstå. Sen är frågan ”Sam, hur långt hinner ljuset färdas på ett år?”, nu vet inte jag det men som tur finns wikipedia. Ljuset färdas på ett år cirka 9 460 730 472 580 800 m, vilket blir ungefär 9,461 biljoner km, men eftersom ett ljusår låter coolare och är lättare att uppfatta används termen ”ett ljus år” för att mäta en jävligt lång strecka.

 

Sen vet många men det kan finnas någon som inte vet. Det finns inget som är snabbare än ljuset, men Usain Bolt kommer relativt bra på andra plats där efter ljudet på tredje plats. Men i alla fall, eftersom ljuset är så snabbt tänker man ”Kan man bygga något som har den hastigheten?”, varför skulle vi behöva en sådan sak? ”Färdas till andra planeter, bortom solsystemet” Oh, juste ja, visst det skulle vara häftigt, men nu kommer det lite mer negativa om ljusets hastighet. På en stor skala är det rätt slöt. Andra galaxer och sådant fler tal ljus år bort, somliga miljontals år bort vilket gör det inte så coolt längre. Alltså ett ljus år var som tidigare nämnt 9 460 730 472 580 800 m, det gånger en miljon blir 9 460 730 472 580 800000000 m (Många siffror = Vetenskap). Då säger ni väl ”Måste man ta det som ligger miljoner år bort?”, nej visst men eftersom jordens skapelse och livets skapelse på jorden är relativt slumpmässig är chans inte så stor på att mer liv finns på nära håll. Sen ett till problem med ljus hastighet, bara ljus kan färdas i den hastigheten.

 

Så det var lite om ljusets hastighet.

 

 


Gamla inlägg 1

Det här en kort serie av äldre inlägg från min tidigare blogg som valdes ut av läsarna (alltså typ tre stycken). Det här det första jag kommer att lägga ut, och den valdes av min kära vän Kobbe.

Oändliga parafraser

Jag vet inte om jag använder rätt ord, men ni kommer ändå förstå vad jag menar. Jag har känt mej ganska bitter på senaste tiden, men grejen är att jag bli glad över att vara bitter (parafras?). Sen har jag märkt att (särkligt hemma) jag ljuger väldigt ofta, alltid faktis(parafras?).

Seså kära blogg läsare, jag har inte tänkt att skriva parafraser i hela inlägget. Eller? Nej det ska jag faktiskt inte. Jag ska bara göra en check upp över mitt liv, och du lycklige blogg läsare (eller bara någon som trodde att Manson's Ant Tent lät som en porr sida), ska få den stora glädjen att läsa det. Nej det är ingen parafras, utan sarkasm.

. Jag är med i en uppsättning av musikalen "Fame", ni vet "I'm gonna live for ever". Och det tycks gå ganska bra. Men tydligen tror någon person att jag ogillar henne.

. Jag har ingen anning om hur skolan går. Ärligt talat tror jag att min spanska lärare hatar hela min spanska klass. Es no bueno.

. Min musikaliska förmåga utvecklas inte så mycket när det gäller mitt huvud instrument gitarr, men tack vare Kobbes mamma "Den underbara Åsa" blir min sång förmåga lite bättre. Nej jag fjäskar inte.

. Kom ihåg att jag hade en dröm att bli konstnär. Blev lite deprimerad när jag kom på att jag inte lyckats så bra.

. Upptäckte att matte B är satanism.

. Jag är bitter, men glad (PARAFRAS!)

.
Jag ljuger som en politiker (Oh no I didn't)

. Jag älskar fortfarande starcraft.

. Inte lika säker på warcraft.

. Skriver en skit lång lista.

. Börjar bara skriva på improvisasion.

. ... hjärnfrys
. Kollade åt vänster.

. Du har säkert slutat läsa nu.

. Om inte varför ödslae du din tid på en bitterglad, ljugande persons blogg?

. Juste, en tjej hade spridit ett ryckte om att jag var bisexuell.

. Jag är nu osäker på min sexualitet.

. Vill ha smeknamnet "Sam", (Sten Anton Mats)

Det var allt för den här gången. Är ni intresserad av musikalen jag nämde, så skriva en fråga i en kommentar om vad du vill veta.

MVH Sam

Tänk på att det här är ett gammalt inlägg och är inte speciellt aktuellt i nu lägget.


Halv reboot

Eftersom jag är lat har jag inte fått bloggen som jag velat. Men eftersom jag är psychopatisk och måste få vissa saker ur mig startar jag upp den bloggen sålänge och kanske förbättrar designen senare. Folk som brukade följa min tidigare blogg Manson's Ant Tent vet vem jag är.

I den här bloggen kommer jag har vissa humor inslag, och allt där emellan. Jag kommer vänta med att lägga upp fler inlägg tills jag fått några av dem gamla läsarna tillbaka. Om inte så lägger jag upp skit ändå.

RSS 2.0