Awesome Statements # 14

Censorship is telling a man he can't have a steak just because a baby can't chew it.

Mark Twain någon gång under hans livstid

Helvetet

En sen kväll någon dag sedan, satt jag uppe och kollade på något, comedy central prensents för att vara exakt. Det är ett stand-up comedy program, där dem alltid har ågon ny komiker som uppträder. Jag minns komikerns namn som jag kollade på, men jag tog till mig vad han pratade om. Sex, och lite mer sex, detta var hans utgångs punkt och slut poäng på många av sina skämt och för att vara ärlig han var inte så dålig. Gillar han sex? Ja. Har det något att göra med min poäng? Typ.

Han nämde en att män som han själv (jag inkluderat), tänker nästintil bara på sex. Visst om någon bad oss att tänka på en sol som stiger upp över bergen i alperna så skulle det synas en sol som stiger upp för bergen i alperna. I ungefär en sekund, sen skulle två nakna slampor komma in i bilden automatiskt och torrjucka berget (falso symbol?). Det här inte min tankar om sex, nej utan jag bara återberätta det han med minimalt egna ord.

Varför denna besatthet av sex oss män? Varför är det så att män tänker så fanatiskt mycket på sex? Igen detta är hans tankar, och som den filosof han är hade han såklart ett svar. Det är så jävla skönt, och jag tar hans ord för det. Visst det finns andra saker som är njutbara i livet, som till exempel att äta kakor, det är jävligt gott. Men jag är inte så beronde av kakor att jag är villig att gå till en skum affär, och köpa en film för att kolla på när andra människor äter kaka. Igen detta är bara återberättat, då han äldre än mig och måste gå till en affär för att få tag i material där andra människor "äter kaka".

Snuskigt, lite barnsligt men också lite roande kan man tycka. Finns det en poäng i det? Jag det tycker jag, men jag börjde tänka på denna lustiga tanke om att sex är det ända man njuter av så mycket att man vill kolla på när andra gör det. Det var då jag kom att jag kollar ganska frekvent på när folk spelar tv-spel på youtube. Spel som inte har möjlighet till att få tag på, men som jag så gärna vill ha.

Det var det jag kom fram till att, jag tänker på sex lika mycket som jag gör på tv-spel. Jag är villig attv kolla på när en annan människa spelar ett spel bara så jag kan få en sorts andra hands upplevelse.

Igår, dock när jag skulle gå in på youtube för att göra det jag gör så mötes jag av en hemsk nyhet. Av någon anledning måste jag nu upptadera min "flash player", för annars går det inte att titta ett enda klipp på youtube eller andra liknade sajter (porr sajter?). Jag gjorde som dem bad mig och installation av upptaderingen verkade lyckas. Men utan nog tur, för trots att adobe säger att allt lyckats möts jag av samma gäckande meddlande, att jag måste uppgradera. Något som jag har flertal gånger och tappat räkningen.

Det är därför jag kommit till slutsatsen att jag är död och har hamnat i helvetet. Jag vet inte vilken cirkel jag tillhör, mina chansingar ligger på limbo, girghet och ilska. Limbo därför att jag tvingas på nytt försöka om och om igen. Girghet, därför att jag har betet mig girig och vill ha mer än jag kan få. Ilska, därför jag är jävligt förbannad just nu! Men eftersom jag inte kan sätta fingret på vilken cirkel jag är i blir min chansingar mer lutade åt limbo. Så jag ber någon som vet vad fan jag gör fel när jag fösöker installerar "flash player 10.3", rädda mig från detta helvete.

JAG BER DIG~ Anthon  


Simplify It - Inglorious Bastards & Evil Dead 2

Inglorius Bastards

Kommer du ihåg vad du lärde dig om andra världskrigets historia? Well fuck that shit, this is how it should have ended.

No, really it should.


Evild Dead 2

Besatta flickvänner vars huvuden sågas itu, men det okej.

I don't think so.


MVH Anthon

I'm Whoring Myself Out To You Guys!

Jag har på senaste tiden lagt märket till att besöks sifforna har sjunkit på senaste tiden, då dem aldrig varit särkligt höga har dem aldrig varit så här låga på länge. Så jag frågar er som av någon anledning läser den här bloggen, vad vill ni att jag ska skriva om? Vad krävs det för att få er att stanna? Christan Bales naknen?

Aaaah
Maybe not...

Så var så goda att skriv ett förslag i en kommentar jag ska få det att ske.

MVH Saleout McWhore

Special Annocement

PUPPIES FTW!

I Rate You - Odin Sphere recension

Okej, så det här är första gången jag gör en recension av något i mitt segment "I Rate You", och eftersom jag älskar tv/data-spel så jävla mycket är det inte mycket av förvåning att den första recensionen blir en spel recension. Men tillräckligt sagt om det, nu till spelet jag tänkt att recenserar.

p.s Detta är till mesta dels subjektiv text, så tänk på att det är mest mina åsikter räknas (där av namnet I Rate You)

p.s 2 SPOILER VARNINGAR!


Odin Sphere

Odin Sphere

Vad är det för något:
Ett 2D fantasy action RPG spel från 2007, där som i äldre man kan bara färdas rakta fram (höger) eller bakåt (vänster), väldigt utstående att använda den mekanismen då 2007 inte var för allt så länge sen, och spel industrin domineras av spel med 3D platformer.

Storyn utspelar sig först och främst på vinden hemma oss en liten flicka vid namn Alice, hon har hitta sin farfars gammla böcker, som tar sin plats i den magiska världen "Erion", som består av fyra olika stora kungadömen, var av två ligger i krig med varndra om kontrollen över den mystiska och magiska "Cauldron", (kittel?) på en sidan står Kung Odin (Oden?) kunga över Ragnavalia, dvärgarnas rike (trots att Odin är större än dem flesta karaktärerna i spelet). På den andra sidan, Elfaria drotting över Ringford och älvorna (och tydligen enhörningar). Men andra saker händer vid sidan om, makter större än någon annan planerar att sätta igång världens ände.

Spelets berättelse utgår i från fem spelbara karaktärer, Varje karaktär har varsin bok som berättar deras del av en stor sammankopplad historie. Var och en har unika drag och stridsförmågor och varsitt magiskt vapen kallade "psyphers" (framträder i olika sorters vapen)

Gwendolyn: En valkyr och dotter till demon fursten kung Odin, beväpnad med ett magisk spjut som gavs till henne av hennes avlidne syster som dör i början av hennes del av berättelsen. Osäker på sin tydlighet gör hon allt för att få sin fars godkännade.

Cornelius: Prins av kungadömet "Titania", och har en kärleks affär med Velvet, (mer om henne sen) en kvinna
simpel. Finner sig själv förvandlad till en "Pooka" och att någon utger sig vara honom. En mystisk röst ger honom ett magiskt svärd. Spela spelet och få reda på mer.

Mercedes: Den bortskämmda älv prinssesan som snabbt måste lärar sig att bli en stark regent när hennes moder Elfaria möter sin död. Hon är beväpnad med en magisk armborste.

Oswald: Den mörke och mystiska skuggriddaren, lever endast för att tjäna sin adoptiv far, men när det syfte försvinner, vad ska han leva för då? Han är beväpnad med ett magisk och ökänt svärd som har rykten att vara förbannat.

Velvet: Den överlevande prinssesan av det förstörda kungariket Valentine. När hon få nyheter om den inkommande armagedon från den vise och framtids seende draken Hindel, sätter hon ut på uppdrag för att hitta ett sätta avverja katastrofen som ska ske. Hon är beväpnad med en... kedja... DEN ÄR MAGISK!

Well what do I think?:

Fucking epic. Man skulle kunna passera förbi ett sånt här spel och tänka, "ännu ett anime spel" vilket vad jag gjorde dem tusen första gångerna jag såg det här spelet. Då jag också trodde det var som Final Fantasy spelen, attackera, lå fienden attacker och såvidare. Men till min glada förvåning var det inte alls så, utan det är som sagt 2D baserat och man kan bara gå framåt eller bakåt, och spelet får det att funka på ett jätte bra sätt, då varje bana är uppdelad i sektioner och varje sektion är rund formad så man man springer runt banan och alla fiender rör på sig även om dem inte är på skärmen. Man kan med hjälp av en liten grej i högra hörnet se vad som inte för tillfället syns på skrämmen så man inte blir överrumplad av något som kommer utan för skärm viden. Något jag tycker är jättebra att ha i spelet.

Det är också helt och hållet tecknat, så man har lagt ner mycket tid på att få 2D konsten att se så bra ut som möjligt. Slår många 3D modeler från sin tid. Så det är inte bara jätte kul att spela, man också något att fäst sitt öga på. Det finns vissa spel som borde bli accepterad som modern konst, och Odin Sphere är defentivt inget undtag.

Storyn är inte heller så cheesy som man skulle vilja utlåta att vissa anime spel är. Men såklart finns det klicher även i det här spelet. Men dem hade en kliche med som jag inte såg komma, men det var nog för att den kom så tidigt i spelet, och det var lite synd det med. För att det hade varit bättre om den kommit lite senare kanske, då eftersom den kom så passa tidigt i spelgång tid räkning att man inte hunnit bry sig riktigt. "Vad snackar han om?" spela spelet så fattar du.


Annars så diggar jag ofta verk som vänder sig en anakronologisk stil, vilket är kul om man redan gillar berättelsen, så vill sen ta reda på exakt när just det hända och hur allt kopplas i samman i slut ändan och man ser hur allt hade något att göra med den slutgiltiga utkomsten.  Så jag spoilar lite med att säga, första boken slutar i slutet av första delen, och sista boken slutar på mitten.

Har jag något negativt att säga? Jo lite, då alla karaktärer utmärker sig både karaktärs mässigt och stridmässigt, påminner deras magiska special atttacker väldigt mycket om varandra. Det är bara två karaktärer som har två unika magier och det är lite tråkigt att varje gång se samma magier i varje karaktär. Har inget emot om några är samma och påminner lite, för att få en att komma igång med ny karaktär. Men att använda exakt samma blir lite långtråkigt, för spelet blir för lätt då man vet att detta kommer att funka, för man har gjort det tusen gånger tidigare.

I RATE THIS: ****

MVH Anthon.




Awesome Statements # 13

När jag förolämpar människor ses det som moraliskt fel. Men när politiker gör det kallas det debatt, med "heta" argument.

Anton Svensson 4 september 2010

RSS 2.0