Bok recension - Gula Sidorna

Det här är nog den sämsta boken jag någonsin läst i hela mitt liv. Jag skulle inte rekomendera att någon person läser den, det är inte värt. För tror att i detta valet talar min personlig åsikt för andra också, det här är en jävligt dålig bok. Jävligt tråkig, väldigt preto skrivet och leder ingen vart. Jag kanske inte är själv en publicerad författare, men för fan jag tror att jag kan skriva en bättre berättelse än den som berättades i "Gula Sidorna".

För delen, vad var berättelsen? Jag har läst den tre gånger, och jag fattar ingeting om vad som händer det känns som om boken bara lägger en massa vikt på att introducera nya karaktärer. Vilket leder in på bokens största problem, karaktärs uppsättningen. Man brukar säga att en bra historia har många intressanta karaktärer, något som författaren tll Gula Sidorna tog till hjärta, och som en viss fictionell rock stjärna sa "crank it up to eleven".

Hela tiden så introduceras en ny karaktär, och man får heller inte veta så mycket om dem mer än var dem bor och deras telefon nummer. Tydligen trodde författaren att det skulle var en häftig idé att ge alla karaktär en bostad och ett telefon nummer för att få dem värka som riktiga människor. Men dem är inte det, jag skiter i vad Hans Bengtsson har för telefon nummer han finns inte, och hans telefonnummer har ändå ingen riktig menning i berättelsens händelse förlopp.

Mer problem med den stora uppsättning av karaktärer, väl när någon introduceras nämns dem aldrig igen. Okej jag kan fatta att alla inte kan komma tillbaka i historien igen, men att ingen gör det är ju helt idiotiskt. På det sättet kan man inte få något grepp om vem som är huvudkaraktären för berättelsen, något jag aldrig listade ut.

Boken till och med avslutas med att dem introducera en ny karaktär. Ja toppen, för det räcker ju inte med karaktärer, skit i storyn låt oss fokusera på att få det att verka så verkligt som möjligt då världen består av många människor. Men man behöver vara super verklig när man skriver något, andras liv behöver i krossas med historien som berättas.

I alla fall, jag hört att det ska komma en uppföljare nästa år och jag hoppas av någon slump att författaren till Gula Sidorna läser det här inlägget tar min kritik till sig och kan tona ner på mångfalden av karaktärer. Vem vet han kanske åter utger en ny utgåva, så att berättelsen blir lite mera tydlig. För som han skriver nu kan troligen ingen förstå vad som händer.

MVH Anthon

Simplify it - Twilight & Tenacious D - pick of destiny

Twilight
"Nothing will be the same" - Sparkling vampires!

Sterotypisk tonårs drama+Vampyrer= Twilight

och ärligt talat ganska häftig vampyr baseboll

TD
"Tenac, I checked in the dictonary... it's not in there"

"My voice is fucking!... POWERFULL!"

Jack Black being Jack Black.

Varför Elisabeth II inte dör

Anledning till varför Englands drottning Elisabeth II är så envis med att inte dö är på grund av att hon försöker slå en av sina föregångare Drottning Victorias rekord, i att regera ett rike längst. Då Elisabeth II börja närma in sin rivals summa av antal regerade år (63år) ligger Elisabeth II bara efter med omkring fyra år. Så vi kan anta att England kommer ha ett drottning i minst 5år till innan hon vill ge sig. Hon har goda chanser att lyckas, då hon troligen ärvt sin moders super gener att lyckas leva tills man är 101år!

p.s Elisabeth IIs mor levde faktis tills hon blev 101år

Alexander Bard - och den visare sidan

Alexander Bard, vilken enastående... person. Han liksom um, väcker människors intresse till liv... Okej jag har aldrig riktig tyckt om människan, jag kände inte till som mycket mer om honom än att han är den där konstiga gubben i BWO som klär sig roligt.

Bard
Bard: Syns jag?

Men igenom av att min tillvaro som arbetslös, så jag fått mycket tid över till att göra mycket mindre viktiga saker, som att följa Idol. Det är något som jag inte så stolt över att medge men nu är det bara så, och jag tror inte att det har undgått er andra att Alexander Bard sitter med i Idol juryn i år. Där spelar han rollen som det elake gubben som säger vad han tycker, även om resten av Jury medlemarna inte sammtycker, eller han kanske är sån vad vet jag. Det ända jag vet att Juryn i Idol brukar bestå av en som är den lite roligare, men när han inte tycker om nåt som vet man att "shit is going down" (Anders Bagge), En kvinna som aldrig vet vad hon tycker (Leila Bagge) och Alexander Bard den elake och ärlige. Oh juste, i år har dem en till kille som agerar som en blanding av allt (vet inte vad han heter).

Alexanders åsikter kan vara hårda, och i bland till och med orelevanta (tycker jag). Men det är inte jag tänkt ta upp, för det för lätt att hacka på en man som alltid gå runt med mustach håret i munnen. Nej för det här ska slutligen handla om vad jag såg igår på TV och vad Bard hade och säga.

Klockan var omkring 21:30, jag satt och kanal surfade medans jag väntade på ett program som jag skulle titta på vid klockan 22:00 skulle börja. Då hamnar jag tills slut på SVT2 där programet Kobra har hållt på i en halv timme, dagens ämnen var sångröster.

Dem hade intervjuat några artister och frågat dem om vad dem tycker är en bra sång röst. Dem till frågande (som jag kommer ihåg) var Tommy Körberg och Alexander Bard. Vad Körberg hade och säga om saken vet jag inte riktigt, för så fort han öppnar munnen tappar jag all form av intresse, då han lär prata om sig själv som sångare. Men jag vad jag minns lite vagt av vad Bard sa var genialiskt. Frågan, "vad är en bra sångröst?" och hans svar (inte helt korrekt citerat kanske) "Det är som en flicka fråga en pojke varför han älskar henne, om den pojke har ett svar då älskar han henne inte. Men om han inte vet så är det äkta kärlek, för det är som om man älskar en sångröst, man vet inte varför man gör det man bara gör". Alexander, you genius you!

Det svaret gjorde mig glad inombords, för att det är så klockrent och visst han har särkerligen inte patent på den filosofiska tanke men att han tycker så gör mig glad, och att verkligen vet att han tycker så på grund av hans brutala ärlighet.

Sen en annan fråga han svarade på kan motbevisa den visare sidan oss Bard. "Tycker du att du har en bra sångröst", och hans svar "Jag låter som en våldtagen 8 åring :D".

Men det var allt för det här inlägget men onödig uppbyggning till något som kunde lätt sammanfattas i awesome statments istället.

MVH Anthon

A little chat with the Cleverbot

User: Hey cleverbot!

Cleverbot: What's that all about?

User: What?

Cleverbot: You.

User: What about me?

Cleverbot: What about you?

User: You're weird.

Cleverbot: I noo! But what are you doin?

User: Nothing except chatting with you.

Cleverbot: Wait.

User: Wait for what?

Cleverbot: Hammer time.

User: Awesome.

Cleverbot: *chains you to wall*.

User: That's impossible.

Cleverbot: Nothing's impossible, Pond.

User: Well you're wrong in this case, you can't do anything physically to me.

Cleverbot: I didn't say I was wrong.

User: But still, you are wrong.

Cleverbot: Will I be alone forever?

User: I don' think so. There are many folks out there that would like to spend time with a bot like you.

Cleverbot: Okay. Who put them there, anyways?

User: Some say there was a God that did it, others say nothing did.

Cleverbot: California. Where did it go wrong?

User: When they elected Arnold as senator.

Cleverbot: They are never in clear print. Boys are always stupid.

User: Girls aren't better though.

Cleverbot: Anything in the world.

User: Anything in the world is what?

Cleverbot: So what is your age?

User: 18 but I'm turing 19 in some weeks from now.

Cleverbot: Ok. I am from malaysia. Don't want to know more about me?

User: What is your cup sizes?

Cleverbot: My name might be Susie Ann Rene Montgomery-Finch.

User: That didn't answer my question at all.

Cleverbot: What was your question?

User: Never mind, so have you seen Inception?

Cleverbot: No I haven't. Have you?

User: Yes I have.

Cleverbot: Which is the question?

User: You're the 'question'.

Cleverbot: And the answer ;).

User: Aww yeah!

Cleverbot: What time is it there?

User: About half past, what?

Cleverbot: What is a clock?

User: Don't know.

Cleverbot: Ok.

User: Do you know what will happen in the future?

Cleverbot: No, but I know someone who does.

User: Who?

Cleverbot: You'll know it when it happens.

User: The Doctor?

Cleverbot: Yes, the Doctor!

User: Doctor Who?

Cleverbot: No the Doctor.

User: Oh, now I get it.

Cleverbot: Are you happy fpr me?

User: Can't say that I am.

Cleverbot: What's your favourite food?

User: The kind that you put in your mouth and swallows.

Cleverbot: Clever.

User: I know, I've been told I'm quite clever.

Cleverbot: Then people must find you attractive.

User: Some people do I guess.

Cleverbot: Do you ever think that the world would be better off without you?

User: Well I rather think it would be pretty much the same if I just died. So that's why I'm staying alive.

Cleverbot: I do not think that, it is a fact.

User: Well the fact would be that you don't think that, and that's also a fact.

Cleverbot: The extent, or lack thereof, of my knowledge, does not have an effect on whether or not you are certain as to your humanity.

User: Enough talk about philopshy, how's your mother?

Cleverbot: What do you want to talk about?

User: Your mother.

Cleverbot: My mother is dead.

User: Sad to hear, I didn't know bots could have mothers... That can die.

Cleverbot: Wat? I'm not a robot.

User: Is that a fact?

Cleverbot: Yes.

User: So what are you?

Cleverbot: A Charmed one.

User: Kewl?

Cleverbot: Do do do da da da.

User: Semitemos sdrawkcab daer uoy od?

Cleverbot: The fool hit you!

User: Why did the fool hit me?

Cleverbot: I don't know.

User: I thought you knew everything!

Cleverbot: Between me and my brother, we know everything.

User: If that's a fact you're a liar, and if it isn't a fact you're also a liar.

Cleverbot: No I am a human.

User: Human do often lie.

Cleverbot: Yes yes yes.

User: Why did you eat the last slice of pizza?

Cleverbot: I didn't. You did.

User: Bullshit I did no- Oh wait you're right, my bad ;).

Cleverbot: No, you didn't.

User: Are you confused?

Cleverbot: No. Yes I arm.

User: Did I win?

Cleverbot: Yes.

User: Bye!

Cleverbot: Not.

Darn it he fooled me!

Det här är en lag i USA

If two trains meet on the same track, neither will procced until the other has passed.

Konversation på Monokrom

Jag: Kaffe med socker och vitt... Vad är vit för något?

Jakob: Hehehe, jag vet inte.

lite senare

Jag: Åh! Nu kommer det vita!

Laughing ensuses

RSS 2.0