Gåtan- En sofistikerad skurk.

Gåtan är och kommer alltid vara en av dem mest intelektuella Batman skurkan någonsin. Jokern i alla ära är också en mästare på att komma på mäster planer, men Gåtan är finare kanten och hans planer må verka enformiga då allt han gör cirkulera kring gåtor. Men det är just grejen, gåtor och näst intill omöjliga pussel är det som lockar fram en annan sida oss vår kära Batman. Gåtan lyckas alltid jämt fånga Batman i sina fällor som går ut på att han måste lösa en gåta/pussel för att överleva. Förvisso lyckas Batman alltid komma loss från dessa bizarra och sjukt fördrivna gåtor. För Gåtan är ändå på gränsen mellan geni och psychopat, och för att kunna lösa en gåtor framställda av en man som Gåtan krävs en viss form av intellegens och kreavitet.

The Riddler
-What does first walk on four legs, then on two and finally on three?
- Easy, a human. First as baby, then as a adult and finally and as a senior with a cane.
- Good guess my dear but incorrect. The answer is, first as a baby then I chopp of it's leg then push it walks on two and then finally on three.
- That's horrible! How can you do such a thing?
- Easy my dear, it's not my baby.

Riktig Gåtan dialog
 

Batman är ju mycket en muskler och slagmåls hjälte, men Gåtan tvingar honom att ta hjälp av sin intellegens för att överleva, och tack vare det får man en annan sida av Batman som faktiskt gör att han blir (vågar jag säga) den bästa serietidnings hjälten någonsin, och han har inte ens några superkrafter!

Gåtan har haft Batman i sitt våld många gånger, och varje gång har Batman lyckats lössa Gåtans gåta/pussel och ta fast honom och ge honom gratis en turs biljette till Arkham. Fast vi vet ju att han kommer för eller senare rymma. Men poängen är att om Gåtan bara inte var besatt av gåtor hade han lätt kunnat ta hand om Batman för väldigt längesen. För visst har Batman löst gåtor som han har kokat i hopp, men inte betyder att han inte kan döda honom ändå utan att hitta på en gåta. Men på grunda av hans besatthet av gåtor och att Batman alltid lyckas lösa dem får han en viss respekt för Batman. Såklart vill han döda fladdermuss jäveln men han kan inte döda honom utan att ha vetenskapen om att han lyckades göra en gåta så svår att inte Batman kunde lösa den.

Så det är därför Gåtan är en av Batman seriens och serie världens bästa skurkar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0