Rymdbjörnen

Det var en gång en rymdvarelse som liknade väldigt mycket en vanlig björn, så därför kallades han i mänskligt tal för Rymdbjörnen. Han tillhörde en ras Rymdbjörnar som bodde på en planet långt ifrån våran jord, och lika som vi aldrig hade hört talas om dem hade dem ingen anning om jorden och alla dess olika innevånare.

Den har speciella Rymdbjörn var lite annorlunda från de andra av hans sort, han tyckte om att upptäcka saker och träffa nytt liv. Dock att dessa Rymdbjörnar hade mer avancerad teknologi än oss människor, och hade upptäckt hur man resar med hyperrymdsfart långt innan människan kunde stå upprätt, var dessa en blyg ras och höll sig mest för sig själva. Främlingar var något man gärna kunde vara utan, då man helst ville slippa den delen när man ska lära känna varandra. Det var något som dem inte tyckte om alls, dem man inte kan skylla på dem om som i deras fall att alla känner varndra från den dagen dem föds. Något som har och göra med deras psykiska krafter att göra, som gör att dem är mer sammankopplade till varandra.

Men som sagt, den här speciella Rymdbjörn var allt från vad en normal Rymdbjörn skulle tänkas vara. Man kan säga att tack vara honom finns det åtminstone en liten kunskap om att hans släkte faktis existerar. Den kunskapen finns både på gott och ont, då även om Rymdbjörnar är lite främmlingsfientliga är dem ändå hel och hållet fredliga, men bara på grund av att någon sa en gång förlänge sen att "man måste lära känna sin fiende". Så därför beslut sig Rymdbjörnarna för att aldrig starta ett galatisktkrig emot någon annan. Fast det hindra ju inte andra fientliga utomjordiska raser från att utnyttja dessa fredliga varelser. Så man var tvungen att uppfinna N.A.P skölden. NAP står för Någon Annans Problem, och funkar på så sätt att om låt säga en fientliga rymdflotta närmare sig Rymdbjörnarnas hemplanet ser dem helt enkelt planeten. Inte för att den blir osynlig eller så, men så radiovågor som påverkar hjärnan lurar sig i dem att dem "är någon annans problem" och får att titta bort eller igonera faktum att dem är där alls.

Fast den här skölden har aldrig avaktiverats, och när den väl aktiverades för första gången var våran Rymdbjörn ute på ett av sina äventyr. När han kom tillbaka kunde han inte hitta hem, och det på grund av N.A.P skölden. Så han blev sorligt nog fördömd till att ströva omkring i universum, och aldrig någonsin kunna lyckas hitta hem. Han åker från planet till planet berättar om sin planet och låter legenden om Rymdbjörnarna leva kvar. Då inte många tror på hans berättelser om en planet med blyga och främmlingsfientliga Rymdbjörnar, så är han ändå det levande beviset på en ras vars rädsla för främmlingar gjorde så att dem lever kvar som en myt och legend oss folk i universum.

Det här INTE början på en bok. Det här en liten text jag skrev på några minuter.

MVH Anthon


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0